L’Associació Rutes del Romànic rep el premi Ali Bei a la millor destinació 2018

L’objectiu de l’associació és donar a conèixer el Camí Oliba, una ruta que va de Montserrat als Pirineus i que té el bisbe i abat Oliba com a fil conductor.

El passat dijous 10 de maig es va celebrar la XXIII Nit del Turisme,  un esdeveniment organitzat per a ACPETUR (l’Associació Catalana de Periodistes i escriptors d’economia i turistes) que ja s’ha convertit en una cita obligada per a periodistes i empresaris del sector turístic. Més de 400 persones van assistir  aquest festa, que va tenir lloc a l’Hotel Porta Fira, a l’Hospitalet de Llobregat.

En l’acte es van entregar un total d’11 premis.  Un d’ells va ser el Premi a la millor destinació 2018, que es va atorgar a l’Associació Rutes del Romànic, un ens integrat pels consells comarcals del Bages, Moianès, Osona i Ripollès i els municipis de Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i que properament es veurà ampliat a altres punts del territori català.

 

EL CAMÍ OLIBA

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit. El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.

 

ANY 2018: EL MIL.LENARI OLIBA

Enguany es celebra el mil.lenari del nomenament d’Oliba com a bisbe de Vic. En el marc d’aquest aniversari s’estan programant diversos actes que tenen com a finalitat donar a conèixer aquest producte. Un d’ells serà el projecte Oliba Episcopus, que preveu la realització de quatre esdeveniments en els quals el públic podrà gaudir de diverses propostes artístiques i culturals en espais que tenen una estreta relació amb la figura d’Oliba. Les propostes, que aniran de juliol a octubre, tindran lloc als municipis de Manresa, l’Estany, Vic i Sant Joan de les Abadesses.

X